Retete – Supa de dovleac (patison)
*Patisonul este acel dovleac rotund, cu coaja alba.
Da, este Halloween-ul si sezonul dovlecilor. Insa acestia sunt mult mai buni preparati in bucatarie, iar de retete cu dovleac, nu ducem lipsa. Iata mai jos o supa absolut delicioasa.
Ingrediente:
– 500 g morcovi
– 250 g dovleac (patison)
– 2 cepe
– 30 g unt
– 100 g smantana
– 1 lingura chimen
– 1 l supa de zarzavat
– 1 legatura patrunjel
– sare, piper
Mod de preparare:
Morcovii si dovleacul (patisonul) se rad si se condimenteaza cu chimen, sare si piper. Se lasa 10 minute la foc. Se adauga supa de zarzavat, se acopera si se lasa sa fiarba. Dupa cateva clocote, se ia capacul si se mai fierbe supa timp de 30 de minute. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se strecoara prin sita si se pune din nou sa mai dea un clocot, apoi se amesteca smantana. Inainte de a fi servita, se adauga patrunjelul tocat.
Pofta buna!
One thought on “Supa de dovleac”