Iahnie de fasole ca la mama acasa! Este una dintre cele mai gustoase si hranitoare mancaruri, foarte bogata in proteine. Nimic nu se compara cu o iahnie 100% traditionala si daca langa ea adaugam un carnat de casa si o salata de varza murata devine o adevarata sarbatoare culinara autentic romaneasca. Iata o reteta simpla si un mic secret pentru a pastra bobul intreg si foarte gustos.
Ingrediente:
- 500 g fasole uscata;
- 2 morcovi;
- 3 cepe;
- cimbru;
- 2 linguri de ulei;
- 2 carnati de casa;
- varza murata;
- sare si piper, dupa gust;
Mod de preparare iahnie de fasole:
Toata aceasta „nebunie” culinara incepe cu lasatul fasolei in apa rece peste noapte la muiat (timp de cel putin 12 h), astfel coaja fasolei va deveni moale, bobul isi va mari volumul si se va reduce timpul de fierbere. Se pune fasolea la fiert la oala cu presiune (kukta), impreuna cu o ceapa taiata marunt si morcovii taiati rondele, timp de 45 minute. In acest mod bobul va ramane complet intreg si isi va pastra savoarea iar legumele ii vor da o aroma deosebita. Dupa ce fasolea a fiert se strecoara printr-o sita mare.
Se pune intr-o oala in care se adauga 2-3 cani din apa in care a fiert, se adauga cimbrul, sare si piper dupa gust si 2 linguri de ulei. Se mai da la foc mic pana scade si devine cremoasa, aproximativ 30 minute.
In acest timp calim 2 cepe taiate marut in putin ulei. Se prajeste carnatul si se taie varza murata (ce a fost lasata de desarat 2 h in apa rece).
Salata de varza murata se drege cu putin ulei, sare si piper dupa gust.
Dupa ce fasolea a scazut si este gata se adauga si ceapa calita.
Pofta buna!
https://www.urbanvoice.ro/iahnie-de-fasole-cu-bob-intreg-si-carnati-de-casa/https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/03/iahnie_de_fasole-1-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/03/iahnie_de_fasole-1-1-150x150.jpgRetete