Nu demult, cercetatorii au descoperit cat de sanatoase sunt castanele, aceste fructe cafenii, pe care toamna le calcam, grabiti, sub picioare. Castana s-a dovedit a fi unul din cei mai buni antioxidanti, mai buna decat vitaminele C si E, capabila sa protejeze celulele pielii de efectele imbatranirii.
Pentru ca este toamna, sezonul castanelor, ne-am gandit sa iti prezentam cateva retete culinare cu castane. In meniul de astazi avem: “Curcan umplut cu castane”.
Ingrediente:
– 1 curcan
– 120 g carne
– 180 g carne de vital
– Ficatul de curcan
– 500 g castane
– 1 ceapa
– Zeama de carne
– 120 g slanina
– 1 ou
– 50 g unt
– Sare, piper
Mod de preparare:
Se curate castanele si se fierb in zeama de carne, apoi se paseaza foarte bine. Carnea de porc si de vital se trece prin masina de tocat, impreuna cu slanina si ficatul curcanului. Se amesteca cu oul, sare si piper. Se toaca ceapa si se rumeneste usor in 25 g unt, apoi se amesteca in tocatura. Se adauga si castanele si se umple curcanul. Se coase si se pune in tava cu restul de unt, 1 pahar de apa si se introduce in cuptor. Se stropeste des cu sosul format in tava si se presara cu putina sare. Cand este gata curcanul, se lasa la racit, apoi se transeaza. Se aranjeaza estetic pe un platou si se serveste cu garniture de legume.
Pofta buna!
One thought on “Curcan umplut cu castane”