Retete – Supa de rosii cu galuste de branza
Chiar daca majoritatea dintre noi ne declaram “carnivori notorii’, de multe ori este bine sa incercam si unele retete vegetariene. Poate ca titlul acestei retete iti suna ciudat, insa vei avea o surpriza placuta atunci cand o vei prepara.
Ingrediente:
– 500 g rosii
– 200 g morcovi
– 100 g telina
– 1 lingura miere
– 1 radacina pastarnac
– 1 lingura patrunjel verde tocat
– 50 ml ulei
Galuste:
– 2 linguri unt
– 200 g branza de vaci
– 2 oua
– Faina cat cuprinde
– 1 lingura gris
Mod de preparare:
Se oparesc rosiile, apoi se curate de pielita si de seminte. Se taie in cubulete si se calesc10 minute in ulei. Se adauga restul de zarzavaturi curatate si date pe razatoare si se lasa la foc mediu inca 10 minute. Se adauga 500 ml de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se pun sarea si mierea dizolvate in putina zeama. Intre timp se prepara galustele: Se trece branza de vaci prin sita, pana se obtine o pasta omogena. Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitie. Cand aceasta s-a omogenizat, se ia cu o lingurita se se formeaza galuste care se fierb, separate, in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierte si s-au ridicat la suprafata, se scot cu spumiera si se pun in supa de rosii.
Pofta buna!