O masa buna trebuie sa se termine intotdeauna cu un desert. Iar un desert, indiferent de cat de bogata a fost masa, intotdeauna va fi binevenit. Retetele de chec nu necesita prea mult timp in bucatarie, asa ca astazi, la rubrica „retete” va recomand „Checul cu nuci si smochine”.

Ingrediente:

–  175 g unt

–  150 g faina

–  200 g smochine uscate sau proaspete

–  100 g nuci

–  3 oua

–  1 plic drojdie uscata

–  175 g zahar tos

–  2 linguri zahar pudra

–  1 plic ceai de tei

Mod de preparare chec cu nuci si smochine:

Se prepara un ceai de tei concentrat, din 15 ml apa clocotita si 1 plic ceai, care se toarna fierbinte peste smochine. Se lasa 30 de minute sa se hidrateze(in cazul smochinelor uscate). Se freaca spuma untul cu zaharul tos, se adauga ouale, unul cate unul, batand energic. Se adauga apoi, treptat, faina cernuta cu drojdia si se amesteca continuu. Se scurg smochinele de zeama si se taie bucatele, se pot adauga in compozitie sau deasupra. Se taie si miezul de nuca si se adauga in aluat, amestecand toate ingredientele, pana se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi se baga la cuptor, la foc potrivit, timp de 1 ora si 20 de minute. Se scoate din forma si, dupa ce s-a racit, se presara cu zahar pudra.

Nota: Pentru a fi mai aromat, in compozitia de chec se poate adauga coaja rasa de lamaie, iar in ceaiul de tei se poate pune un baton de vanilie tocat marunt.

Pofta buna!

Incearca si alte retete pentru familia si prietenii tai: Pulpe de rata cu linte

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/chec-1-1024x716.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/chec-1-150x150.jpguvRetete
O masa buna trebuie sa se termine intotdeauna cu un desert. Iar un desert, indiferent de cat de bogata a fost masa, intotdeauna va fi binevenit. Retetele de chec nu necesita prea mult timp in bucatarie, asa ca astazi, la rubrica 'retete' va recomand 'Checul cu nuci si smochine'. Ingrediente: -  175 g...