INGREDIENTE:
Unt – 200 g
Făină – 3 căni
Ouă – 2 bucăţi
Zahăr – ½ cană
Drojdie uscată – 10 g
Gem sau magiun – pentru umplutură;
MOD DE PREPARARE:
- Începeți prin cernerea făinei și așezați-o într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și amestecați bine.
- Radeți untul rece direct în bolul cu făină folosind o răzătoare mare. Apoi, frământați făina și untul până obțineți un amestec de fărâmituri.
- Într-un alt recipient, folosind un mixer, combinați ouăle cu zahărul până când obțineți o compoziție pufoasă.
- Uniți ingredientele lichide cu cele uscate și începeți să frământați aluatul.
- După ce ați obținut un aluat omogen, lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
- Întindeți aluatul într-un cerc și tăiați-l în triunghiuri. Apoi, ungeți fiecare triunghi cu gem și rulați-l pentru a forma cornulețe.
- Așezați cornulețele pe o tavă presărată cu făină și pregătiți-le pentru a le introduce în cuptor.
- Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute, sau până când acestea devin frumos rumenite.
INGREDIENTE:
Unt – 200 g
Făină – 3 căni
Ouă – 2 bucăţi
Zahăr – ½ cană
Drojdie uscată – 10 g
Gem sau magiun – pentru umplutură;
MOD DE PREPARARE:
Începeți prin cernerea făinei și așezați-o într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și amestecați bine.
Radeți untul rece direct în bolul cu făină folosind o...
uv
raswan20@yahoo.comAdministratorUrban Voice